• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning met vrij authentiek bewaarde art-nouveaugetinte voorgevel, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1909. Kleurrijk voorgevelparement van witte en groene faiencetegel met verwerking van blauwe hardsteen voor de plint, dorpels, lateien en hoekstenen.

Symmetrische gevelopstand met gemarkeerd breed middenrisaliet geflankeerd door smalle deurtraveeën. Middenrisaliet met steekboognis met gekoppelde vensters op de benedenverdieping en typisch hoefijzerboogvormig bovenvenster in dito gevelnis, onder gestreepte booglijsten op arduinen hoekstenen; faiencetegeltableau in de borstwering. Dorpels met geultje voor de afwatering. Getoogde vensters in de zijtraveeën, vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekige deuren onder hardstenen latei, bij de rechter toegangsdeur op consooltjes en met getoogd bovenlicht; behouden paneeldeur.

Auteurs: Bogaert, Chris