Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalige notariswoning, volgens het kadasterarchief gebouwd door notaris De Cock in 1879. Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Goed bewaarde bepleisterde en geschilderde voorgevel op een plint van blauwe hardsteenplaten, horizontaal gemarkeerd door dito cordonlijsten en schijnvoegen op de begane grond.

Rechthoekige benedenvensters en centrale, dieper liggende deur vooraf gegaan van vier treden; nieuwe beglaasde deur. Bewaarde gietijzeren voetenschraper rechts van de deur. Getoogde omlijste bovenvensters met sluitsteen en ijzeren leuningen. Aflijnend hoofdgestel met geprofileerde architraaf en houten kroonlijst op klossen.

Beraapte, zichtbare rechter zijgevel met gekoppelde, vlak omlijste rondboogvormige zoldervenstertjes.

Auteurs: Bogaert, Chris