't Klokke Huys

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Klokke Huys

Beschrijving

Art-decowoning op de hoek met de kerksite, volgens plintopschrift naar ontwerp van "F. De Boever, Arch. Gent", volgens het kadasterarchief gebouwd in 1933. Kleurrijke en plastisch uitgewerkte asymmetrische voorgevel van twee traveeën en twee en drie bouwlagen onder zadeldak.

Geel bakstenen parement met verzorgd metselwerk met diepe horizontale voegen op plint van blauwe hardsteenplaten. Brede, hoger oplopende linker travee met gekoppelde benedenvensters, driezijdige bakstenen erker met bekronend balkon en drielicht in de asymmetrische topgevel.

Bewaard origineel schrijnwerk en kleurrijke stroken glas in lood in de ramen. Rechter deurtravee met rechthoekige deur in hardstenen omlijsting; beglaasde deur met art-decosmeedwerk en twee vierkante bovenlichtjes. Liggend venstertje met gestructureerd glas en identieke glas-in-loodmotieven, met uitstekende dorpel op uitgelengde, in baksteen gemetste console.

Auteurs: Bogaert, Chris