Verenigingsgebouw Katholieke Kring Eendracht maakt Macht

Beschrijving

Voormalige Katholieke Kring, Eendracht Maakt Macht, Godsdienst Taal en Vaderland zie inscripties op de borstwering aan de voorgevel, opgericht "anno 1914", zie opschrift gevelsteen.

Rechthoekige gebouw op de hoek met de vroegere Kerkwegel, heden Patronagestraat, van drie op acht traveeën, onder pannen schilddak. Opgetrokken uit donkere baksteen met gele bakstenen banden; blinde gevel aan de Patronagestraat. Sterk geritmeerde voor- en zijgevel rechts, met rechthoekige spaarvelden met hoge, nu grotendeels aangepaste vensters onder I-latei met rozetjes, onder ontlastingsbogen; overal nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris