• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaand burgerhuis met twee bouwlagen en pseudo-mansardeverdieping, afgedekt met leien en voorzien van twee driehoekige dakvenstertjes, volgens het kadasterarchief herbouwd in 1921. Voorgevelparement van witte en groene faiencetegels op een plint van blauwe hardsteenplaten en verwerking van hardsteen voor hoekstenen, dorpels en vensterstijlen.

Enkelhuis met gemarkeerde deurtravee met rondboogdeur en risaliet met spiegelboogvormig venster op de bovenverdieping. Venstertravee met gekoppelde benedenvensters en gebogen erker op de bovenverdieping. Links aansluitende twee traveeën met bekronend balkon.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De bovenverdieping is uitgebreid boven de twee linker traveeën met balkon. Het dak en het schrijnwerk zijn aangepast.

• Informatie meegedeeld door de gemeente (5 juni 2015).