• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaande woning, heden Restaurant Tabula Rasa, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1926. Goed bewaarde woning van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, opgetrokken uit witte baksteen met gele banden en ontlastingsbogen op een plint van blauwe hardsteen.

Gemarkeerd rechter zijrisaliet met bekronende puntgevel. Travee-indeling met spaarvelden, in het zijrisaliet doorlopend in de puntgevel. Korfboogvormige benedenvensters en centrale deur met dubbele arduinen trap van drie treden in de oksel met het risaliet; fraaie beglaasde dubbele deur met kunstige smeedijzeren vulling. Getoogde bovenvensters en gebogen erker en driekwartcirkelvormig venster in de puntgevel; origineel behouden schrijnwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris