Elektriciteitswerkplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Elektriciteitswerkplaats

Beschrijving

Elektriciteitswerkplaats gebouwd door de Belgische staat in functie van de nieuwe draaibrug over het verbrede kanaaltracé in 1910.

Onderkelderd vierkant gebouw met één hoge bouwlaag en monumentale neoclassicistische voorgevel opgetrokken van natuursteen en kunststeen op een breukstenen plint en afgedekt met een plat dak. Straatgevel geritmeerd door kolossale pilasters met lijstkapiteel die het klassiek hoofdgestel ondersteunen. Hooggeplaatste drielichten onder I-latei met rozetjes. Getraliede keldervensters. Centrale hoge rechthoekige deur in arduinen omlijsting met kroonlijst op voluutconsoles. Zichtbare bakstenen zijgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris