• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Heden in twee woningen gesplitste achterin gelegen hoeve met ruime voortuin en ijzeren voetgangershek aan betonnen pijlertjes in de as van de voordeur.

Boerenhuis van vijf traveeën onder zwart pannen zadeldak, in de linker zijpuntgevels door jaarankers 1865 gedateerd. Ontpleisterde bakstenen voorgevel met rechthoekige vensters met typische afgeronde bovenhoeken; nieuw schrijnwerk en rolluiken. Centrale rechthoekige deur in arduinen omlijsting met Toscaanse pilasters en hoofdgestel; nieuwe deur.

Achteraan, verbouwde bakstenen schuur en stallen, in de linker zijggevel door jaarankers 1899 gedateerd.

Auteurs: Bogaert, Chris