Hoeve De Molenstukken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Molenstukken

Beschrijving

Voormalige hoeve ingeplant op de hoek met de Hooistraat volgens het kadasterarchief gebouwd in 1907.

Eenvoudig laag boerenhuis aan de Wachtebekestraat en behouden grote schuur palend aan de Hooistraat. Twee brede ijzeren hekken met ingewerkte medaillons met voorstellingen van hoevedieren, aan de Hooistraat met gemetste hekpijler onder pannen zadeldakje met rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje en ingewerkte molensteen.

Grote dwarsschuur met getoogde deuren en poorten en hoge rechthoekige poort onder verhoogd dakschild. Erf met verschillende molenstenen en arduinen voerbakken.

Auteurs: Bogaert, Chris