Pottenbakkerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pottenbakkerij

Beschrijving

Voormalige pottenbakkerij, volgens het kadasterarchief opgericht in 1877 door L. Colpaert, in 1883 door hem omgevormd tot brouwerij, later Brouwerij-mouterij R. Van de Steene-Colpaert. Brouwerij stopgezet in 1922. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gesplitst en deels omgevormd tot mechanische schrijnwerkerij, nadien magazijn.

Verankerde witgeschilderde straatgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen op gepikte plint, geritmeerd door getoogde vensters onder doorgetrokken waterlijsten en aflijnende getrapte baksteenfries onder de kroonlijst. Rechthoekige poort onder zwartgeschilderde latei rechts en rechthoekige deur links.

Auteurs: Bogaert, Chris

Aanvullende informatie

De muuropeningen op de bovenste verdieping zijn aangepast, evenals het dak. Het gebouw links van de voormalige pottenbakkerij is in eenzelfde stijl geïntegreerd.

• Informatie meegedeeld door de gemeente (22 november 2021).