Hoeve 't Hof Den Dijk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Hof Den Dijk

Beschrijving

Achterin gelegen boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met toegevoegde dakkapel, in kern opklimmend tot begin 19de eeuw, volgens kadastergegevens uitgebreid in 1886. Dubbelhuis met gecementeerde voorgevel met platte banden, hoekkettingen en imitatiebreukstenen plint, rechthoekige deur en vensters en aflijnende houten kroonlijst op consooltjes.

Voortuin afgesloten door ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes met pijnappelbekroning op lage bakstenen voet en arduinen dekplaat. Groot fraai uitgewerkt ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers met bolornament links bij de oprit en voetgangershekje tussen lagere hekpijlers ter hoogte van de voordeur.

Achterin gelegen recentere bedrijfsgebouwen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen