• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, zie Ferrariskaart van 1771-1778. Huidig boerenhuis uit eind 19de of begin 20ste eeuw en vernieuwde bijgebouwen. Bakstenen pijlerkapel met ijzeren kruisbeeld naast de erftoegang met ijzeren hek tussen vernieuwde bakstenen pijlers. Ten oosten op het erf ingeplant boerenhuis van ongeschilderde baksteen onder zadeldak met vernieuwde zwarte pannen. Voorgevel van zeven traveeën geritmeerd door muurankers. Gecementeerde plint. Licht getoogde vensters met wit houtwerk en persiennes.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Bij controle (januari 2018) bleek dat de boerenwoning van de hoeve gesloopt is en vervangen door nieuwbouw. Enkel de pijlerkapel aan de straatzijde is nog bewaard en vandaag overgroeid met klimop.