erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
76051
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76051
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoevetje met losstaande bestanddelen op begraasd en beboomd erf, afgesloten door ijzeren hek, en van de straat gescheiden door de Moerwatergang. Eigendom van de kerkfabriek. Oudere hoeve, vermoedelijk circa 1908 vernieuwd. Boerenhuisje van drie traveeën onder zadeldak (pannen). Kleurrijke bakstenen gevel van rode baksteen verlevendigd met banden gele en groene geschilderde bakstenen en grijs geschilderde plint. Licht getoogde vensters met T-ramen en persiennes aan weerszij van de deur. Eenvoudig interieur met twee kamers vooraan en erachter respectievelijk een keuken en de opkamer boven de kelder. Behouden cementtegelvloeren en houten schouwen.

Bij de erftoegang gelegen schuur en stallen deels van betonstenen en deels met houten beplanking, in vervallen toestand. Achter het woonhuis, gebouwtje met bakoven en varkensstal en ernaast timmerwerkplaats in betonstenen.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76051 (Geraadpleegd op 07-03-2021)