Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, ingeplant rond een met gras begroeid erf met gekasseide oprit en aan twee zijden afgesloten door een meidoornhaag. Huidige hoevegebouwen vervangen oudere hoeve, reeds opgetekend op de Ferrariskaart (1771-1778). Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak (pannen) met gecementeerde gevel met schijnvoegen. Licht getoogde vensters met T-ramen en witgeschilderde persiennes. Links aangebouwd schuurtje met schuurpoort onder zadeldak met golfplaten. De losstaande dienstgebouwen werden later bijgebouwd.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Van de hoeve met losse bestanddelen rest heden alleen de boerenwoning. Ook het aangebouwd schuurtje is verdwenen.

• Google Maps, Satellietbeelden, Kiezelstraat 1, Assenede [online], https://www.google.be/maps (geraadpleegd op 17 augustus 2020).