Bistro 't Momentje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bistro 't Momentje

Beschrijving

Volgens het kadasterarchief landbouwbedrijf met twee gekoppelde woningen, in 1866 verenigd tot één huis. Voormalig boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (zwarte pannen) met drie getrapte dakvensters. Verankerde gecementeerde gevels met schijnvoegen. Licht getoogde vensters met persiennes. Het oude bakstenen wegkapelletje met getralied nisje aan de straat is heropgebouwd. Interieur met nog sporen van het oud interieur, doch grotendeels aangepast ten behoeve van de nieuwe bistro-inrichting.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Er werd een overdekte veranda tegen de rechtse traveeën opgetrokken, terwijl ook de muuropeningen gewijzigd werden.

• Informatie meegedeeld door IOED Meetjesland (27/12/2021).