• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand neoclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, volgens kadasterarchief gebouwd in 1898. Sobere, nu gecementeerde en witgeschilderde voorgevel met gemarkeerd linker zijrisaliet onder driehoekig fronton. Getoogde, omlijste vensters op arduinen dorpels; nieuwe deur in nieuwe omlijsting. Behouden overstekende omlopende houten kroonlijst op klossen. Links later toegevoegde aanbouw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het driehoekig fronton boven het linker zijrisaliet, de overstekende omlopende houten kroonlijst op klossen en de later toegevoegde aanbouw links, zijn verdwenen.

Auteurs: Jacobs, Els