• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis met links aansluitend ijzeren hek naar achterliggende tuin. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak volgens opschrift en kadasterarchief gebouwd in 1903 door advocaat Van Hoorebeke. Art-nouveaugetinte voorgevel gemarkeerd door een houten erker met bekronend balkonhek en getrapt dakvenster. Kleurrijk parement van witte en blauwe baksteen verlevendigd met faiencetegeltableaus met florale motieven in de boogvelden van de vensters; rechter benedenvenster met opschrift:"anno 1903". Arduinen plint en puilijst. Behouden originele houten kroon- en tandlijst op fijne gekoppelde modillons. Uitgebouwde veranda met ruime houten ramen en bovenverdieping aan de tuinzijde.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen