Spoorwachtershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Spoorwachtershuis

Beschrijving

Alleenstaand spoorwachtershuis bij de spoorlijn Zelzate - Eeklo, geopend in 1870 en stopgezet in 1950. Dubbelhuis in decoratieve baksteenarchitectuur, drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens kadasterarchief gebouwd in 1898. Voorgevel uitziend op voormalig stationsplein geritmeerd door getoogde vensters op arduinen dorpels en paneeltjes, onder omlopende bakstenen waterlijst. Arduinen plint- en puilijst, en sluit- en hoekstenen van de deur en vensters. Verzorgde getrapte baksteenfries onder de vernieuwde kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen