• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, zie Ferrariskaart van 1771-1778. Ten noorden op erf, ingeplant woonhuis, aangepast met nieuw bakstenen parement en vergrote muuropeningen. Ten zuiden van erf gelegen, grote bakstenen schuur onder zadeldak met wolfseinden (nok loodrecht op straat), oorspronkelijk gedekt met riet, nu met eternietleien en golfplaten. Centrale doorrit met in het dak hoger opgetrokken inrijpoort. Binnenin bewaarde houten balkconstructie. Ten oosten, tussen woonhuis en schuur, voormalig wagenhuis, oorspronkelijk met houten bebording en strodak, nu schilddak met golfplaten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen