Dorpswoning met winkel en koperslagerij

Beschrijving

Woning en voormalige winkel en koperslagerij, nu deel van gemeentehuis. Rijhuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Heden gecementeerde en geschilderde lijstgevel gemarkeerd door een gevelbrede drieledige houten winkelpui uit het begin van de 20ste eeuw en kenmerkende omlijste oculi in de halveverdieping. Rechthoekige bovenvensters met geschilderde hoekblokken. De witgeschilderde achtergevel behield enkele hartvormige ankers. In het interieur verwijzen de overwelfde kelder met gedrukte tongewelven op consoleloze steunen en de bewaarde moerbalken met fraaie versierde uiteinden op de oude kern.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

De gevel is volledig geschilderd, waarbij bepaalde kleurschakeringen zijn verdwenen.