Opgaande bruine beuk als vredesboom en oorlogsmonument

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Oorlogsmonument en herdenkingsboom, aangeplant en opgericht in 1920 ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

De bruine beuk werd op het plein voor de parochiekerk aangeplant als herdenkingsboom bij een oorlogsmonument in 1920 ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De bruine beuk groeide uit tot een forse boom met een respectabele omvang van 486 cm, in goede conditie, zonder zichtbare holten met een mooie kroon met een optimale bladbezetting. De boom werd recent vervangen door een jong exemplaar.

Het monument bestaat uit een arduinen reliëf met de voorstelling van een soldaat in een loopgraaf aan het front onder een vlag en met op de achtergrond vrouw met kinderen, geflankeerd door panelen met de namen van de gesneuvelden en de opgeëisten.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Van der Linden, Geert