Mariakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mariakapel

Beschrijving

Eenvoudige bakstenen wegkapel van Onze-Lieve-Vrouw "Nood zoekt Troost" (zie opschrift boogveld deur). Gebouwd in 1950 ter vervanging van een kapel die in 1844 al bestond aan de Stationsstraat, gesloopt bij wegenwerken en vervangen door de huidige kapel achteraan het perceel van de eigenaar. Voorpuntgeveltje met ijzeren topkruis. Decoratief open gewerkte rechthoekige ijzeren vleugeldeur onder gewit spitsboogveld met opschrift. Gemetst altaar met houten opzetstuk voorzien van beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Nis in altaarfront met beeldengroep van het Laatste Avondmaal.

• SCHAMPHELEER J., Bewoning en bedrijvigheid in een deel van de Stationsstraat en de Hekkergemstraat tussen 1910 en 1920, "Rond de Stenen Linde", VII, 4, 1982, p. 107.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena