Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Voormalig hoevetje van het langgestrekte type, minstens opklimmend tot begin 19de eeuw (aangegeven op kadasterplan van 1815), jongere aanpassingen en gedeeltelijke vervanging van bouwmateriaal. Haaks op de straat ingeplante lage gewitte baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Verankerde erfgevel van boerenhuis afgelijnd door getrapte daklijst onderbroken voor dakvenster boven voordeur (nieuwe omlijsting). Schuur in rest van houtskeletbouw met onder meer ankerbalkgebinten en deels in snelbouwsteen.

• Rijksarchief Gent, Kaarten en Plannen, nr. 2831/1-6.

Auteurs :  Bogaert, Chris, DuchĂȘne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke