Roggemankapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Roggemankapel

Beschrijving

Wegkapelletje aan de hoek van een dreef naar de Roebeek. De oorspronkelijke kapel daterend van 1878 werd in 1952 bij de aanleg van de betonbaan achteruit verplaatst tegen de rechter zijgevel van het huis nummer 53. Bakstenen wegkapel onder pannen zadeldakje met smeedijzeren kruis op de nok. Rondboognis met deels getraliede oude rondboogdeur vooraf gegaan door hardstenen trap. In de blinde zijgevel ingemetste gedenkplaat met vermelding "Victoria/ en/ Serraphin Roggeman 1878". Binnenin: gepolychromeerd Piëta op houten sokkel met opschrift "zie daar uw moeder".

• VAN DE MEIRSSCHE G. – DOBBELAERE E., Kapellen in de Statiestraat, "Rond de Stenen Linde", III, 1, 1978, p. 18-20.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena