Burgerhuis met voortuintje

Beschrijving

Burgerhuis met omhaagd voortuintje volgens kadasterarchief gebouwd in 1929 door V. Smetrijns. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met afgewolfde schilddaken (kunstleien). Oranje bakstenen lijstgevel op arduinen plint met verwerking van gele baksteen in horizontale banden en in de bogen van de muuropeningen. Rechts uitspringend vensterrisaliet. Op de benedenverdieping twee brede, driezijdig uitgebouwde gemetste erkers. Deur onder luifel en met uitgewerkt origineel schrijnwerk. Blinde zijgevels.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Dit pand werd ontworpen zijn door Achiel Smetryns. Deze ontwierp eveneens de meeste van de andere huizen van de familie Smetryns in Schellebelle.
Auteurs : D'Haese, Cedric