Burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak, in eclectische stijl, naar ontwerp van T. Coppieters van 1882 voor de heer John Eastwick.

Sobere bakstenen lijstgevel met breed balkon, diamantkopmotieven en overhoekse baksteenfries. Opvallende rondboogvelden met pauwen boven vensters van tweede bouwlaag.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1882#1096.

Auteurs :  Braeken, Jo, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het bouwjaar is door mij geschat op 1884 dit gezien het feit dat reeds in dat jaar onder andere een uit Engeland herkomstige familie in het pand woonde - dit volgens de opgave van de volkstelling. Het eerste bouwdossier is van 14 juli 1908 dit betrof het hernieuwen van 2 ramen in de voorgevel.
Auteurs : Holtmans, N.