erfgoedobject

Rijkswachtkazerne

bouwkundig element
ID
76286
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76286

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rijkswachtkazerne
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalige rijkswachtkazerne, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1934 door de brouwersfamilie Van Acker. Het bakstenen wooncomplex bestaat uit vijf huisjes met twee bouwlagen en pseudomansardedak, in twee blokken van twee en drie woningen haaks op elkaar gebouwd met in de hoek een laagbouw met oorspronkelijk een bureel met twee cellen, een fietsberging en een gezamenlijke wasplaats. Het voorpleintje, afgesloten door een lage betonnen omheining, is beplant.

  • DIERICKX C., Notities betreffende de rijkswachtbrigades van Assenede en Bassevelde, in De Twee Ambachten, IX, 1, april 2001, p. 52-67.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Rijkswachtkazerne [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76286 (Geraadpleegd op )