• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Op de rooilijn ingeplant nog authentiek bewaarde alleenstaande dorpswoning, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1926. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak. Voorgevel met gecementeerde plint en accentuerende bepleisterde hoekkettingen, plint- en daklijst. Getoogde muuropeningen op arduinen dorpels, met bepleisterde vensterbekroningen, sluitstenen en paneeltjes bij de bovenvensters. Mooie deur met bovenlicht en beglaasd middenpaneel met fraai ijzerwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen