erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
76355
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76355
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen op de hoek met de Rijkestraat, vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw, enkel het boerenhuis bleef bewaard. Bakstenen boerenhuis van zes (?) traveeën, afgedekt met een zadeldak met golfplaten, vermoedelijk vroeger met strodak. Verankerde, gecementeerde voorgevel met aangepaste rechthoekige vensters en rechthoekige deur. De rechter zijpuntgevel, uitziend op de Rijkestraat, is afgewerkt met muurvlechtingen en is witgeschilderd en voorzien van een kelderraampje een venster van de opkamer boven de kelder en een rechthoekig zoldervenster. Later toegevoegde achterbouw onder mank dakschild met vrij eenvoudige gewitte achtergevel voorzien van rechthoekige muuropeningen.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76355 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.