• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve van het regionaal kenmerkende open hoevetype met losse bestanddelen op met gras begroeid erf, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw, de huidige bedrijfsgebouwen werden later opgetrokken. Vlak voor de boerenwoning staan vijf leilinden met gekalkte stam.

Haaks op de straat ingeplant boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Gewitte naar het zuidwesten gerichte verankerde voorgevel, afgelijnd door daklijst en grijze gecementeerde plint. Rechthoekige houten kozijnen met wit en groen geschilderde luiken. Korfboogvormig deurtje in derde travee, gevat in groengeschilderde bakstenen omlijsting met oren en gebogen waterlijstje. Gecementeerde zijgevels met rechthoekige bovenvensters. Aan de gewitte achterzijde in noordelijke hoektravee, kelder met opkamer, en latere uitbreiding met portiek.

Ten westen op het erf en haaks op de woning ingeplant, bakstenen bedrijfsgebouw van twaalf traveeën onder zadeldak (pannen) met schuur en stallen. Rechthoekige mendeur hoger opgetrokken in het dakschild. In uiterste zuidelijke travee oorspronkelijk open wagenhuis, nu gedicht.

Ten noorden, bakstenen stallen onder zadeldak (pannen). En ten zuiden, open schuur met betonnen structuur, vermoedelijk van midden 20ste eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het bakstenen bedrijfsgebouw van twaalf traveeën onder zadeldak is gesloopt.