Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Oude villa, op de voorgevel en volgens het kadasterarchief gedateerd 1906. Sober bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, ingeplant in een grote beboomde tuin. Voorgevel met verzorgd metselwerk van rode en gele baksteen, verwerkt met arduinen voor de plint, dorpels, lateien, hoekstenen en een horizontaliserende puilijst. Brede rechthoekige vensters met ontlastingsboogjes, in de boogvelden van de benedenvensters met opschrift: "anno 1906". Aflijnende houten kroonlijst op consooltjes. Gecementeerde zijgevels. Vrijstaande bedrijfsgebouwen links van het woonhuis.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het dak en het schrijnwerk zijn vernieuwd.