Café Onder den toren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Onder den toren

Beschrijving

"Onder den Toren". Café, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1911 door brouwer Roegiers op grond van het kerkhof. Hoekhuis naast het toegangshek van het vroegere kerkhof, met één bouwlaag en typische afgeschuinde deurtravee, onder pannen schilddak. Kleurrijk parement van oranjerode baksteen met speklagen van witte en groene geglazuurde baksteen op een grijze gecementeerde plint. Hoger opgetrokken hoektravee geaccentueerd door witte hoekkettingen met getrapt dakvenster met schouderstukken, overhoeks topstuk en smeedijzeren bliksemafleider, rondboogvenster in dito nis met groen- en witgestreepte omlijstingen. Nieuwe getoogde deur en vensters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het dak is vernieuwd.