Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Pijlerkapel op de hoek van het domein van het Wilderkasteel (Kruisstraat nummer 22). Opgericht in 1963 uit dankbaarheid voor een bekomen bescherming, na vernieling door een vrachtwagen door de gemeente heropgebouwd.

Bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder plat dak. Lijstgevel op breukstenen plintje met flankerende vleugelstukken; daklijst in witte natuursteen doorbroken door een dito rondboogfronton op gestrekte uiteinden. Korfboognis met aanzetstenen en console in witte natuursteen; beglaasd en getralied deurtje en een Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbeeld.

• B.T.K. LEEFMILIEU, Inventaris kapellen Grimbergen, onuitgegeven studie van de gemeente Grimbergen, 1979, nummer 29.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn