Dorpswoning en Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Beschrijving

Alleenstaand dorpshuis met bijbehorend Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapelletje. Dorpswoning van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien), vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met witgeschilderde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met schijnvoegen. Bakstenen muurbanden ter hoogte der dorpels. Onder de gootlijst verdiept paneel voor opschrift.

In de hoek tussen woonhuis en haaks bijgebouw aan de Schoolstraat, wegkapelletje van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Bakstenen kapelletje onder zadeldak (eternietpannen) met ijzeren kruis boven de voorpuntgevel met smalle spitsboogdeur. Nu leegstaand met behoud achterin van geschilderde banderol met opschrift "O.L.V. van Lourdes B.V.O." boven het altaar.

Huis en wegkapel intussen gesloopt.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena