erfgoedobject

Gemeentehuis van Serskamp

bouwkundig element
ID
76553
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76553

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis van Serskamp, nu dienstencentrum en bibliotheek. Als gemeentehuis van Serskamp opgericht in 1966-67 naar ontwerp van architect Willy Saverys (Astene). Ingeplant aan het dorpsplein in de straatwand tegenover de dorpskerk. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (tegelpannen) met centrale schoorsteen. Lijstgevel met uitzondering van de ongelijke hoekpilasters bekleed met hardsteenplaten en voorzien van rechthoekige muuropeningen. De brede centrale vleugeldeur voorafgegaan door een trap en het gevelbrede balkon met deurvensters en vlaggenmasten op de bovenverdieping verlenen het gebouw een bescheiden officieel voorkomen.

  • DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Band 2, Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, XVII, Gent, 1982, p. 891-892.

Bron     : Bogaert C. , Duchêne H. , Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gemeentehuis van Serskamp [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76553 (Geraadpleegd op )