• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpshuis, naar verluidt een voormalig café met niet overdekte bolbaan, vandaag woning. Vrijstaande woning van drie traveeën met aansluitende poorttravee en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), volgens kadastergegevens daterend van 1884. Verankerde, gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen, afgelijnd door getrapte daklijst met hanggoot. Vlakke fries boven het woongedeelte vermoedelijk voorheen met opschrift. Licht getoogde vensters op arduinen dorpels, met bewaard schrijnwerk en duimen van luiken. Links lage rechthoekige poort met houten latei.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke