• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), volgens kadasterarchief van 1901, gevelparement vermoedelijk uit interbellum. Lijstgevel met dubbelhuisopstand. Betegeld parement van witte tegels verrijkt met rode bloktegels ter hoogte der dorpels en ontlastingsboogjes, op een tegeltje rechts boven de hardstenen plint gesigneerd: "We R. Veeckman/ 2a, Geeraardsbergsche Steenweg 2a,/ Melle". Rechthoekige vensters op arduinen dorpels met vernieuwd schrijnwerk. Verankerde en gecementeerde zijpuntgevels met schijnvoegen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke