Molenaarswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenaarswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenaarswoning en windmolen

Beschrijving

Molenaarshuis en windmolen. Van de bakstenen windmolen is enkel de romp overgebleven na een instorting in 1975. Ten zuidwesten, voormalig molenaarshuis; dubbelhuistype met één bouwlaag en vier traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Bakstenen gebouw met beschilderde en beraapte voorgevel op gecementeerde plint. Aflijnende getrapte baksteenfries. Rechthoekige muuropeningen in geschilderde en gecementeerde omlijsting. Arduinen lekdrempels. Voorheen waaier in het bovenlicht van de deur. De vensters zijn verbouwd tot deuren. Kleinere getraliede vensters in de achtergevel. Heden gebruikt als stal van een gesloten hoeve met gekasseide binnenplaats en woonhuis uit eerste helft 20ste eeuw aan de straatkant.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De molen is inmiddels volledig verdwenen.