Watermolen

Beschrijving

Voormalige watermolen in 1921 omgevormd tot maalderij. Dubbelhuis van twee verdiepingen onder aaneengesloten zadeldaken (pannen). Gecementeerde voorgevel met imitatiebanden en versieringen uit de 19de eeuw; vier traveeën met bijkomend linkertravee met laadvenster. Rechthoekige muuropeningen; deur in geprofileerde en beschilderde omlijsting met druiplijst. Deels gecementeerde en witgekalkte zijgevel van vier traveeën met opschrift "Maalderij". Oudere kern aangeduid door zandstenen hoekblokken en rechthoekige muuropeningen met zandstenen onderdorpels. De binnenruimte werd recent verbouwd (onder meer nieuwe tussenvloeren ingebracht).

• S.N. 1960: Inventaris van de wind- en watermolens in de provincie Oost-Vlaanderen, Gent, 71.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle