Huizenblok met stadswoningen

Beschrijving

Huizenblok met drie enkelhuizen van twee traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (pannen). Gecementeerde lijstgevels op zandstenen sokkel (hergebruikt materiaal of oudere kern?), uit de 19de eeuw. Imitatiebanden op de benedenverdieping en schijnvoegen op de bovenverdieping. Beluikte rechthoekige benedenvensters in een vlakke omlijsting met arduinen lekdrempels; steekboogvormige bovenvensters. Rechthoekige deuren in een vlakke omlijsting van arduin. Cordon onder kroonlijst op klossen. Nummer 9 bewaart een houten vensterpui.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :