erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
76592
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76592

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voorheen één hoekhuis van het dubbelhuistype met zes traveeën, twee verdiepingen en een zadeldak (kunstleien). Aandaken met schouderstukken en vlechtingen en de verankerde voorgevel wijzen op een oudere kern. Rechthoekige muuropeningen in een vlakke geschilderde omlijsting van arduin met geprofileerd beloop. Nummer 16, voorzien van een gevelcementering met schijnvoegen, cordonlijsten en versierd entablement uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Behouden muurankers met krul. Nummer 18, recente witgeschilderde bakstenen voorgevel op een plint van arduin. Originele halfronde stoep van hardsteen.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76592 (Geraadpleegd op )