erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
76662
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76662

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Gerenoveerd breedhuis, heden notariswoning, met gedecapeerde negentiende-eeuwse straatgevel. Onderkelderd rijhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder leien zadeldak, met de nok parallel aan de straat. Verankerde, bakstenen lijstgevel met enkelhuisopstand en contrasterend gebruik van zandsteen voor de plint, muurbanden, hoekkettingen en negblokken van de voorts eenvoudige, rechthoekige vensters, getralied in de kelder en op de begane grond. Vernieuwd schrijnwerk. Linkerpoortrisaliet met rechthoekige poort in een omlijsting van blauwe hardsteen, bestaande uit een entablement, geschraagd door eenvoudige pilasters. Aflijnende houten kroonlijst op modillons.

  • Asse in oude prentkaarten, samengesteld door Heemkring "Ascania", Zaltbommel, 1973, nummer 59.

Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76662 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.