Vredegerecht

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vredegerecht

Beschrijving

Vredegerecht, sober, doch karakteristiek administratief gebouw uit de jaren 1950, opgetrokken in 1952 naar ontwerp van architect P. Van den Cruyce, zie gevelsteen plint. Op een steekkaart ter controle van de werken, afkomstig uit het persoonlijk archief van V.G. Martiny wordt als architect P. Van den Cruyce vermeld; dezelfde bron geeft 3/6/1952 als aanvangsdatum voor de werken en 14/8/1955 als einddatum. Het gebouw werd bij het kadaster ingetekend in 1954.

Baksteenbouw op natuurstenen plint, vier traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak met dakkapellen. Rechthoekige muuropeningen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling II, 1954/39.