Teksten van Bijgebouwtje in vakwerk

Bijgebouwtje in vakwerk ()

Achterin en beneden het straatniveau gelegen bijgebouwtje, naar verluidt een voormalige geitenstal uit de tweede helft van de negentiende eeuw. De bijhorende langgestrekte hoeve, zie inventarisgegevens van 1972, werd inmiddels gesloopt. Vervallen, rechthoekige constructie in leem- en vakwerkbouw op een bakstenen stoel en afgedekt door een pannen zadeldak met de nok loodrecht op de straat. De vakwerkbouw vertoont dicht op elkaar geplaatste vitsen zonder vlechtwerk.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Hoevetje ()

Dieper ten opzichte van de weg gelegen langgestrekt hoevetje onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Baksteenbouw voorzien van rechthoekige muuropeningen en resterende leembouw in het dienstgebouwtje.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne