• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In de lintbebouwing opgenomen breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien zadeldak, vermoedelijk opklimmend tot het midden van de negentiende eeuw.

Lijstgevel met natuurstenen plint en vrij recent vernieuwd bakstenen parement. Rechthoekige vensters in een vlakke, arduinen omlijsting met luikduimen op de begane grond; de lekdrempels werden door het toevoegen van nieuwe stukken blauwe hardsteen doorgetrokken tot muurbanden; gelijkaardige deur onder bekronende waterlijst; vernieuwd schrijnwerk. Gevel afgelijnd door eenvoudige houten kroonlijst op modillons. Interieur: gedeeltelijk bewaarde, oorspronkelijke balkenstructuur.

Bron     : Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde