Dorpswoning van 1929

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1929

Beschrijving

In de zuidelijke pleinwand opgenomen rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat, op het kadaster geregistreerd in 1929. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel met dubbelhuisopstand. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen in vlakke omlijstingen, voor de deur en op de bovenverdieping iets meer uitgewerkt met Lodewijk XVI-motiefjes als guttae en guirlandes. Centraal op de bovenverdieping is er trouwens een decoratief paneel met gelijkaardige motieven. Een horizontaal accent wordt bekomen door de geprofileerde puilijst en de doorgetrokken lekdrempels van de bovenverdieping.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling II, 1929/59.