Herenhuis In den Bloeyenden Wijngaerdt

Beschrijving

"In den Bloeyenden Wijngaerdt", ruim herenhuis, heden zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak van kunstleien, met negentiende-eeuws uitzicht doch met oudere, mogelijk achttiende-eeuwse kern, zie vlechtingen in de linkerzijgevel. Oorspronkelijk vermoedelijk een dubbelhuis van vijf traveeën dat naderhand aan de rechtse zijde werd uitgebreid met twee traveeën. Licht verhoogde begane grond. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, gemarkeerd door strakke rechthoekige muuropeningen in een vlakke omlijsting van blauwe hardsteen, beluikte vensters op de begane grond, doorgetrokken lekdrempels op de bovenverdieping. Geprofileerde daklijst en eenvoudige houten kroonlijst als gevelaflijning.