Halfvrijstaande eengezinswoning van 1941

Beschrijving

Halfvrijstaand, onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak (nok loodrecht op de straat), uit het tweede kwart van de twintigste eeuw, door een gevelsteen 1941 gedateerd en op het kadaster ingetekend in 1942. Volgens het plintopschrift gebouwd naar ontwerp van bouwkundige M. Deboek. Eigen aan de bouwperiode is het gebruik van gele baksteen voor het parement, de zwarte tegels voor de plint en de groene, geglazuurde steen voor enkele aflijningen en de omlijstingen van de oculi. Daarnaast is er de karakteristieke volumewerking met verspringende, gedeeltelijk afgeronde gevelvlakken, erkers en balkons. Met uitzondering van de verspreide oculi zijn de vensters, evenals de verdiepte deur rechthoekig.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling II, 1902/63.