Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Oorspronkelijk vrijstaande villa uit het begin van de 20ste eeuw, heden gedeeltelijk ingebouwd door latere aanbouwsels. Ingetekend bij het kadaster in 1906. Onderkelderde baksteenbouw op natuurstenen sokkel, rechthoekige plattegrond van vier traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerd, pannen zadeldak. Neotraditioneel getinte lijstgevel in combinatie met een puntgevel rechts, laatstgenoemde gemarkeerd door een driezijdige houten erker op de begane grond en een overkragend dak met houten schoren. Het geheel krijgt een horizontaal accent door het gebruik van doorgetrokken lekdrempels en een geprofileerde architraaf. Hetzij rechthoekige muuropeningen onder latei van blauwe hardsteen en blind steekboogveld, hetzij steekbogige, alle met vernieuwd schrijnwerk en rechtstanden van blauwe hardsteenblokken.

• Kadaster Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Asse, afdeling I, 1906/28.