Vrijstaande dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaande, kleinschalige dorpswoning van twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder kunstleien zadeldak, uit het eerste kwart van de twintigste eeuw; omheind voortuintje.

Onderkelderde constructie, schuin ingeplant ten opzichte van de straat en heden leegstaand. Verankerde bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op gecementeerde plint. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen, op de begane grond onder ijzeren I-latei; elders houten lateien.

Bron     : Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde